Targ rolny odbędzie się po raz pierwszy przy ul. Burakowskiej 14 w weekend 21 i 22 stycznia. Ogromna, postindustrialna hala, wypełni się produktami od lokalnych producentów, małych wytwórców i zwykłych rolników.
Począwszy od weekendu otwarcia, targ będzie funkcjonował w każdą sobotę i niedzielę od godz. 9 do 16. Odwiedzający znajdą tam świeże warzywa, ryby, pieczywo z małej piekarni, ręcznie lepione pierogi w wielu smakach, kawy i herbaty, sery – na bazie mleka krowiego, koziego oraz owczego. Będzie można zaopatrzyć się tutaj zarówno w składniki na wiejski rosół jak i na domowe ciasta czy ekologiczną, świeżo paloną kawę.
Na miejscu będzie można porozmawiać z producentami i rolnikami odpowiedzialnymi za swoje produkty. Jak zapowiadają organizatorzy, targ rolny to idealne miejsce na zdrowe i pełnowartościowe zakupy, składające się z produktów trudno dostępnych w sklepach.